Allochtone kiezers vertellen waarom ze tegen massa-immigratie zijn
In een nieuwe video vertellen Duitsers met een migratieachtergrond waarom ze stemmen op de rechts-conservatieve partij AfD. De reden is duidelijk: ze maken zich grote zorgen om de hoge asielinstroom, die volgens hen leidt tot meer onveiligheid op straat. Daarnaast willen ze dat hun regering weer gaat staan voor zijn eigen burgers. Ook de PVV blijkt relatief populair bij allochtone Nederlanders.
In de video vertellen Mischa, Felice, Ismet, Jazlynn-Dane, Udo en Miguel waarom ze stemmen op de rechtse anti-immigratiepartij AfD. Ze maken zich allemaal grote zorgen om de massa-immigratie, die volgens hen leidt tot meer criminaliteit.
Zeker sinds de asielcrisis van 2015 vindt Udo dat er "veel misgaat" in de samenleving. Destijds kwam een recordaantal migranten naar Europa. Sindsdien is het aantal aanrandingen en verkrachtingen van vrouwen flink toegenomen in Duitsland, zoals blijkt uit politiecijfers. Ook Felice maakt zich zorgen: "Ik ben lid geworden van AfD, omdat ik meer en meer problemen op straat kreeg met buitenlanders."
AfD is de enige partij die de migrantenproblematiek daadwerkelijk erkent vindt Mischa. Ook Ismet maakt zich grote zorgen om de 'criminelen die hierheen komen'. Jazlynn-Dane pleit zelfs voor remigratie: "We willen remigratie naar wet en orde en volgens de Grondwet. De regering heeft dit veroorzaakt en daarom hebben we een verandering nodig."
Kritiek op ontwikkelingshulp
Udo vindt dat de Duitse politiek er weer echt voor de Duitsers moet zijn. "Het is onverklaarbaar waarom ons geld naar China of India gaat als ontwikkelingshulp, terwijl de de gepensioneerden hier flessen bij ons verzamelen voor statiegeld", vertelt hij in de video.
Tot slot roept Felice iedereen op om AfD te stemmen. "Ongeacht of u een migratieachtergrond hebt of Duits bent, kom naar de AfD en verander Duitsland samen met ons in een betere plek. We willen dat Duitsland weer veilig is, dus ik ben bij de AfD", zegt ze.
Viele Bürger, die selbst als Migranten nach #Deutschland gekommen sind, engagieren sich in der Alternative für Deutschland. Ismet, Felice, Miso und viele weitere Mitglieder kämpfen - genauso wie wir alle bei der #AfD - für Deutschland. Gemeinsam setzen wir uns für #Freiheit und… pic.twitter.com/1rtQ5zNMW4
— Alice Weidel (@Alice_Weidel) March 7, 2024
De co-voorzitter van AfD, Alice Weidel, hecht grote waarde aan de video. Via sociale media reageert ze: 'Samen zetten we ons in voor vrijheid en de rechtsstaat om ons prachtige thuisland te behouden en te beschermen tegen ongecontroleerde massa-immigratie.'
PVV populair in de Schilderswijk
Het is geen nieuw fenomeen dat mensen met een migratieachtergrond stemmen op een rechtse anti-immigratiepartij. Uit statistieken van de Kiesraad blijkt dat de PVV de tweede partij is geworden in de Haagse Schilderswijk en het Transvaalkwartier bij de recente Tweede Kamerverkiezingen. In beide wijken heeft ruim 90 procent van de inwoners een migratieachtergrond.
In de nasleep van de PVV-winst vertelde onderzoeker Shashi Roopram bij NieuwRechts waarom de PVV gretig aftrek vindt bij allochtonen. Thema's als bestaanszekerheid, woningnood en criminaliteitsbestrijding zijn volgens hem doorslaggevend. "Hoe meer je je verwant voelt met Nederland, des te groter de kans dat je gaat stemmen op een partij als PVV of FVD", vertelde hij.
Onder meer de voorrangsregeling voor statushouders op de woningmarkt zorgt voor veel verdeeldheid. Bijna de helft van de allochtone Nederlanders is ertegen, en de rest is grotendeels neutraal. Dit blijkt uit onderzoek van Opiniehuis, in opdracht van De Kanttekening. Daarnaast vinden de meeste ondervraagden (57 procent) dat Oekraïense vluchtelingen onterecht worden voorgetrokken ten opzichte van andere vluchtelingen.
Ook in de Verenigde Staten scoort rechts goed bij allochtone kiezers. Donald Trump blijkt daar een stuk populairder onder Latijns-Amerikaanse en Arabische kiezers dan verwacht. Dit is ondanks, of juist dóórdat dat Trump geregeld flink uithaalt naar criminele moslims en Mexicanen. Hij vindt dat deze mensen beter moeten integreren.