NieuwRechts lanceert De Bom voor politieke satire: leve het vrije woord

De Bom 3 juni 2024 1 minuut Satire
De Bom

NieuwRechts start een nieuw initiatief voor politieke satire: De Bom. Hiermee wil NieuwRechts het vrije woord weer ruim baan geven binnen het politieke debat in Nederland.

"Sinds de aanslag op Charlie Hebdo en Theo van Gogh is satire op sterven na dood. Met ons initiatief De Bom willen wij dit nieuw leven in blazen", vertelt hoofdredacteur Bart Reijmerink. "Voor ons is De Bom een sprong in het diepe. We weten namelijk dat satire kan rekenen op haatreacties en bedreigingen. Zeker als grappen worden gemaakt over bepaalde groeperingen. Toch willen wij dit initiatief van de grond krijgen, omdat we geloven in het vrije woord."

De Bom zal satirische cartoons delen over de maatschappelijke en politieke actualiteit. Denk aan thema's als migratie, godsdienstwaanzin, klimaat, Brussel, linkse hypocrisie en Haagse plucheplakkers. Deze week komen de eerste cartoons al online; daarna zullen er wekelijks nieuwe cartoons verschijnen. 

De cartoons zijn afkomstig van De Bom, maar creatievelingen kunnen zich zeker melden als ze hun eigen cartoons willen indienen. Dit kan via info@debom.nl. Ook kunt u eventuele ideeën delen via de mail.

Leden van NieuwRechts en De Bom krijgen automatisch toegang tot elkaars exclusieve content. Steun daarom dit nieuwe geluid door lid te worden van NieuwRechts! Voor het vrije woord. En ja, ook omdat we moeten blijven lachen!

Powered by
Adopteer
deze
Sinds Charlie Hebdo, Theo van Gogh en Pim Fortuyn is satire op sterven na dood. Wij blazen dit nieuw leven in.
Steun onze bommetjes.