'Wat een onverantwoord en bedreigend voorstel', 'We hebben hier een hoogleraar staatsrecht die de grondwet niet begrijpt,' 'Dat is niet bepaald democratisch he,' 'Zoiets heet censuur,' zo luiden enkele kritische reacties op Twitter.
Voerman vindt dat er regelmatig ongewenst gedrag plaatsvindt in de Tweede Kamer en lijkt daarbij vooral te doelen op het gedrag van oppositiepartijen als FVD. Hij zou het liefst willen dat het gedrag waar hij op doelt niet uitgezonden wordt. Daarom pleit hij voor een vertraagde uitzending van enkele minuten zodat dat soort fragmenten eruit kunnen worden geknipt.
Dat voorstel lijkt echter gen de Grondwet in te gaan. Die bepaalt dat vergaderingen van de Staten-Generaal openbaar zijn. Dit verzekert dat kiezers geen informatie kan worden onthouden.
Paul Cliteur, rechtsfilosoof en voormalig Eerste Kamerlid, vergeleek Voermans' voorstel met soortgelijke censuur praktijken in Iran.
Voermans werd eerder beschuldigd van het beïnvloeden van de rechtszaak tegen Richard de Mos. Hij steunde enkele dagen voor het behandelen van de strafzaak dat hij het OM steunde in haar strijd tegen de Haagse politicus. Later werd De Mos vrijgesproken en kreeg het OM de kritiek dat het een politiek gemotiveerd proces was. Het OM maakte recent overigens bekend in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak van De Mos.