De aanleiding voor het Berlijnse protest was het recente optreden van het Israëlische leger in de heilige Al-Aqsamoskee, gelegen op de Tempelberg. Een joodse gelovige in Jeruzalem had aangekondigd een geit te gaan slachten op de Tempelberg.
Dit leidde tot woedende reacties onder moslims, omdat volgens de voorschriften alleen moslims religieuze handelingen mogen verrichten op de Tempelberg. Uiteindelijk besloten tientallen moslims zich te verstoppen in de Al Aqsa-moskee, mocht de joodse gelovige komen opdagen met de geit.
Het Israëlische leger besloot om deze reden de moskee te ontruimen. Dit leidde tot grote woede onder moslims wereldwijd, omdat de moskee wordt gezien als één van de heiligste plekken in de islam. In 2021 en 2022 trad het Israëlische leger ook al op.
Oproepen tot geweld
Voor zo'n driehonderd Duitse moslims was het een aanleiding om de straat op te gaan en tijdens de heilige maand Ramadan op te roepen tot massamoord. "Dood aan de joden!" is te horen op video's.
Ook de Qassam Brigade, de militaire tak van de terroristische organisatie Hamas, werd in de leuzen opgeroepen om 'wraak te noemen'. Tot slot werden er afbeeldingen getoond van Palestijnen die in het verleden Israëliërs hebben aangevallen en zelfs vermoord.
Aanslagen tijdens heilige maand
Sinds twee weken is er weer de Ramadan. In de islam geldt deze periode als de heilige maand van inkeer. Naast bezinning wordt er ook extra aandacht geschonken aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en saamhorigheid.
Op papier een maand vol spirituele zelfverkenning, maar uit statistieken blijkt dat niet iedere moslim de maand op deze manier beleeft. Eerder berichtte NieuwRechts al over de Ramadan Bombathon, waar wordt bijgehouden hoeveel islamitische terreuraanslagen er worden gepleegd tijdens de heilige maand.
Inmiddels staat de teller op 88 aanslagen en 450 doden. De statistieken worden bijgehouden door de stichting The Religion of Peace.