Sinds 2010 is Bokhove al actief als GroenLinks-politici in Rotterdam. Vier jaar (2018-2022) was ze dit ook als wethouder, maar momenteel is ze fractievoorzitter in de gemeenteraad.
De communistische jongerenvereniging Revolutionaire Eenheid deed onderzoek naar het vastgoedbezit onder Rotterdamse raadsleden, en ontdekte dat Bokhove enorme belangen heeft. Ze heeft al dertig jaar een vaste relatie met ondernemer Michiel Rexwinkel, wiens vermogen in 2022 door de Quote werd geschat op 130 miljoen euro. Hij heeft naam gemaakt op de energiemarkt.
In 2012 kwam Bokhove al in opspraak omdat ze via een ingewikkelde constructie directeur bleek te zijn van energiebedrijf Greenchoice. Volgens journalist Vasco van der Boom was er in dat jaar al "drie keer achter elkaar stevig ingegrepen door de overheid" bij het bedrijf, met telkens miljoenenboetes tot gevolg, vanwege het niet naleven van de regels. "Ze hebben twintig procent van hun klanten expres niet verteld dat ze nog geld tegoed hebben van Greenchoice," aldus Van der Boom bij BNR Nieuwsradio.
Daarnaast bezit Bokhove met haar partner allerlei Rotterdamse pantjes. De persoonlijke B.V. van Rexwinkel is namelijk eigenaar van een bedrijf 'dat zich bezighoudt met beledigingen in aandelen van bedrijven en zaken als vastgoed en grond', aldus Revolutionaire Eenheid. Ook Bokhove heeft panden op haar naam staan. Volgens de communistische jongerenvereniging gaat het in totaal om 13 objecten met een gezamenlijke WOZ-waarde van 5.889.000 euro, plus verschillende monumentale van de gemeente in erfpact.
Revolutionaire Eenheid besluit: 'Bokhove behoort dus in het geheim tot de 0.1% rijkste huishoudens van dit land. Toch wil de politica van twee walletjes eten. Enerzijds plukt zij de vruchten van de uitbuiting van arbeider, consument en huurder. Anderzijds wil zij zich ook presenteren als sociale politica die zich inzet voor huisvesting voor iedereen.'
PvdA-raadslid blijkt huisjesmelker
In januari kwam Revolutionaire Eenheid met de onthulling dat PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh maar liefst 23 adressen in zijn bezit had. In eentje bleek een tijd lang een Litouws gezin te hebben gewoond dat radeloos was over de slechte woonomstandigheden. Balwantsingh stapte inmiddels op als gemeenteraadslid.