Safe Blood Donation heeft het doel om als bemiddelaar op te treden tussen de gevers en ontvangers van bloeddonaties. Maar volgens oprichter Georg Della Pietra is het erg tijdrovend is om de 'noodzakelijke infrastructuur' voor zo'n bloedbank op te tuigen. Ook loopt de bloedbank tegen nogal wat regelgeving aan. Zo is er volgens Della Pietra in Nederland geen mogelijkheid tot 'aangewezen bloeddonaties'. Het hele systeem is in handen van één bedrijf, Sanquin, dat geen onderscheid maakt tussen het bloed van gevaccineerden en ongevaccineerden. Dit is waar Safe Blood Donation tegenin gaat, aldus Della Pietra.
Ook is het lastig om een medische partner te vinden, aldus Della Pietra. De bloedbank zegt inmiddels honderden klinieken te hebben aangeschreven om partner te worden. Maar volgens hem wil niemand op zijn verzoek ingaan, omdat er wordt gevreesd voor 'represailles'. Daarom is het tot nu toe nog niet gelukt om een bloedbank met 'mRNA-vrij bloed' in de de praktijk te laten werken, aldus Della Pietra.
Maar hoewel er in de praktijk veel hobbels op de weg zijn, gaat het met het aantal lidmaatschappen in elk geval goed. Inmiddels heeft Safe Blood Donation naar eigen zeggen leden in 18 West-Europese landen. Ook in andere continenten, zoals Oceanië, Noord-Amerika, Azië en Afrika heeft de bloedbank naar eigen zeggen al leden. In totaal zou het gaan om meer dan tachtig landen.
Della Pietra zegt 'niet te zullen ophouden' totdat er zijn bloedbank zijn werkzaamheden wereldwijd kan doen. Vrije bloedkeuze ziet hij namelijk als een 'mensenrecht'. Momenteel is zo'n vrije keuze alleen mogelijk in de Amerikaanse staat Texas en grote delen van Afrika, aldus Della Pietra.